Kelderlekkage

WAAR KOMT MIJN SOUTERRAIN- OF KELDERLEKKAGE VANDAAN?

Een kelderlekkage komt helaas regelmatig voor. Er zijn enkele oorzaken voor een lekkage in de kelder. Zo kan de waterdruk op de kelder te hoog worden of ontstaat er een vochtige kelder doordat het hemelwater moeilijk wordt afgevoerd.

WATERDRUK

Onder maaiveld (het straatniveau) ontstaan vaak problemen door waterdruk. Helaas vertonen de meeste kelders en souterrains vroeg of laat een lekkage. Vanwege een hoge waterdruk van buiten de woning, kan het voorkomen dat de constructie het uiteindelijk begeeft. Dit kan zowel bij beton als bij metselwerk gebeuren. Vaak zien wij dat de kelder provisorisch waterdicht is gemaakt. Wij adviseren echter om altijd een expert in te schakelen wanneer u last heeft van water in uw kelder. In sommige gevallen kan de kelderlekkage na een slechte reparatie namelijk terugkomen of zich simpelweg verplaatsen. Onze specialisten in het verhelpen van vochtproblemen in kelders voeren altijd eerst verschillende metingen uit. Op die manier kunnen zij inschatten óf en hoeveel waterdruk er op uw kelder staat. Pas hierna wordt er een plan opgesteld voor uw kelderdichting.

GRONDSOORT

De omgeving waar u woont, is een bepalende factor voor de sterkte van de waterdruk op uw kelder. Dat is dus ook bepalend voor de kans op een lekkage in de kelder. Vaak is de constructie van de kelder of het souterrain de boosdoener. Dit valt echter altijd samen met een hoge grondwaterstand of hemelwater dat niet goed afgevoerd wordt. Als u in een gebied woont waar vette grondsoorten zoals klei aanwezig zijn, dan kan het hemelwater vaak moeizaam afgevoerd worden. Hierdoor neemt de waterdruk in de bodem toe en stijgt het waterpeil vanzelf, waardoor u te maken krijgt met een vochtige kelder.

WAT ZIJN OVERIGE OORZAKEN VAN UW VOCHTIGE KELDER?

Naast een controle van uw kelderwanden, worden ook het leidingwerk en de riolering bekeken door onze experts. Het komt niet vaak voor dat deze de oorzaak van uw kelderlekkage zijn, maar dit moet uiteraard wel uitgesloten worden voordat we uw kelder waterdicht maken.

HOE GAAN WIJ TE WERK BIJ EEN KELDERDICHTING?

Als u een lekkage heeft in uw kelder, dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. De experts van Vochtweg zorgen ervoor dat uw kelder ook op de lange termijn lekkagevrij blijft. Wanneer u last heeft van schimmel in de kelder, bent u bij Vochtweg overigens ook aan het juiste adres.

Nadat u contact met ons heeft opgenomen, wordt er een afspraak ingepland met een van onze adviseurs. Deze adviseur komt bij u langs om de problemen vast te leggen en de waterdruk op uw kelder of souterrain te meten. Vervolgens brengt onze adviseur een offerte met persoonlijk advies uit. Ten slotte plannen we samen een geschikt moment om uw kelderlekkage zo snel mogelijk aan te pakken.

WAAROM KELDER WATERDICHT LATEN MAKEN DOOR VOCHTWEG?

Naast 5 jaar garantie op het injecteren van muren bieden wij alle nazorg voor uw kelderlekkage. Na het behandelen van uw vochtproblemen zorgen wij dat uw woning helemaal netjes wordt afgewerkt. Wij zorgen ervoor dat de juiste specialisten op de klus worden ingezet. Samen met ons netwerk van stukadoors, voegers, schilders, behangers enzovoorts zorgen wij ervoor dat uw kelder vochtvrij wordt gemaakt.