Kelderlekkage

Waar komt lekkage in mijn kelder of souterrain vandaan?

Waterdruk

Onder maaiveld ( straatniveau ) ontstaan vaak problemen door waterdruk. Onze specialist voert verschillende metingen uit om te kunnen inschatten of en hoeveel waterdruk er bij u aanwezig is.

Helaas vertonen de meeste kelders vroeg of laat lekkage. Vanwege hoge waterdruk kunnen de verschillende soorten constructies het uiteindelijk begeven. Of het nu gaat om beton of metselwerk. De omgeving waar u woont is een bepalende factor voor de sterkte van de waterdruk.

Wij zien vaak dat de problemen provisorisch zijn hersteld. Om er zeker van te zijn dat zich geen onverwachte verassingen voordoen moeten we daar rekening mee houden, in sommige gevallen kan de lekkage zich namelijk verplaatsen na een slechte reparatie.

Grondsoort

Vaak is de constructie van de kelder of het souterrain de boosdoener, maar altijd in combinatie met een lekkage van hemelwater, grondwaterstand, of het moeizaam afvoeren van hemelwater. Als u in een gebied woont waar vette grondsoorten aanwezig zijn kan hemelwater vaak moeizaam afgevoerd worden waardoor de waterdruk in de bodem toeneemt en waterpeil kan stijgen waardoor u lekkage krijgt.

Overige oorzaken

Er wordt naast de lekkage van uw kelder of souterrain altijd gekeken naar eventuele lekkage aan leidingwerk en riolering. Niet vaak de boosdoener, alleen moet dit wel uitgesloten te worden voordat we de constructie afdichten.

Hoe gaan wij te werk bij kelderlekkage?

Als u lekkage heeft in uw kelder wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben, Vochtweg zorgt er voor dat uw kelder ook op de lange termijn lekkage vrij blijft. 

Als u contact met ons opneemt komt onze adviseur bij u op bezoek om de problemen te bekijken. De adviseur maar een offerte met een persoonlijk advies.
Na uw akkoord worden de werkzaamheden zo snel mogelijk uitgevoerd.

Eindresultaat: Droge voeten in uw kelder!

Waarom kiezen voor Vochtweg?

Naast 10 jaar garantie op het injecteren van muren bieden wij alle nazorg. Na het behandelen van uw vochtproblemen zorgen wij dat uw woning  helemaal netjes wordt afgewerkt. Wij zorgen dat de juiste specialisten op de klus worden ingezet. Met ons netwerk van stukadoors, voegers, schilders, behangers en ga zo maar door zorgen wij dat uw pand weer in de perfecte staat wordt teruggebracht.