skip to Main Content

Schakel ons in bij last van optrekkend vocht

Optrekkend vocht, ook wel opstijgend vocht genoemd, is een groot probleem voor uw huis. Schakel de specialisten van Vochtweg in om dit probleem te verhelpen. Heeft last van vochtproblemen in uw buitenmuur, binnenmuur, fundering, kruipruimte of betonvloer? In al deze gevallen kunnen wij de lekkage, vochtproblemen om te schimmel bestrijden. Wij hebben precies de juiste methode ontwikkeld om optrekkend vocht in uw muren of te verhelpen!

Offerte aanvragen

Ontdek hoe optrekkend vocht ontstaat

Veel huizen in Nederland hebben last van optrekkend vocht. Bij nieuwe huizen is dat vaak niet het geval, omdat die beter zijn geïsoleerd. Vocht gaat zich daardoor niet in uw muren, fundering of kruipruimte hechten. Maar zeker in de wat oudere huizen kunnen vochtproblemen snel ontstaan als vocht niet weg kan. Ook zien we vaak dat vochtwerende isolatiematerialen kapot of verouderd zijn. Hierdoor ontstaat er steeds meer vocht in uw buitenmuur, binnenmuur of betonvloer.

Laat ons bepalen of er sprake is van grondwater of lekwater. Naar aanleiding van deze diagnose kiezen wij een passende reparatie uit. Is het nodig uw muren te injecteren? Of moeten we een andere techniek selecteren om uw vochtproblemen te bestrijden? Schakel ons in en kom erachter!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Benieuwd naar onze service en de kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. U krijgt dan een helder overzicht van de oplossingen en de kosten voor vochtwering.

Herken de symptomen van optrekkend vocht

Hoe ouder uw huis is, des te groter is is de kans dat u last heeft van optrekkend vocht in uw muren. Als u al last heeft van optrekkend vocht in uw muren kan dit ernstige gevolgen hebben voor uw huis, daarom is het belangrijk om de symptomen op tijd te herkennen zodat u tijdig kunt overgaan op actie.

Vochtkringen boven de plinten zijn duidelijke symptomen van optrekkend vocht. De houten plinten in uw huis kunnen veel water absorberen. Dit kan leiden tot vochtige kringen in uw muren. Wanneer u deze kringen niet tijdig op heeft gemerkt kan dit leiden tot schimmelplekken waarna er een muffe, onfrisse geur ontstaat. Dit zijn enkele primaire symptomen die u eenvoudig kunt herkennen. Het is dan essentieel om tijdig hulp in te schakelen voor een professionele oplossing van uw vochtproblemen.

Wanneer u behang heeft kan het zijn dat de vochtplekken al ontstaan zijn zonder dat u het in de gaten heeft gehad. Een duidelijke indicator is wanneer het behang los aan het laten is. Door het vocht in uw muur wordt de lijm achter uw behang aangetast en zodoende kan het zijn dat het behang er bobbelig uitzien of zelfs al helemaal los aan het laten is. Wanneer u opmerkt dat uw behang afbladdert doet u er verstandig aan om te inspecteren of u ook de eerder genoemde vochtige plekken in uw muur ziet en ons inschakelt om uw vochtproblemen te laten behandelen.

Kies voor onze aanpak met 5 jaar garantie

Optrekkend vocht in muren verhelpen, is niet alleen van groot belang voor de kwaliteit en waarde van uw huis, maar ook voor uw gezondheid. Laat ons daarom zo spoedig mogelijk uw buitenmuur, binnenmuur, betonvloer, kruipruimte of fundering onder handen nemen. Moeten wij uw muren injecteren? Dan ontvangt u op deze dienst maar liefst 5 jaar garantie.

Ook bent u bij onze aanpak ervan verzekerd dat wij uw woning zowel aan de binnen- en de buitenkant weer helemaal netjes afwerken. Moeten wij voor het injecteren uw muren ietwat openbreken? Wij schakelen vakkundige stukadoors, voegers, schilders en behangers in, zodat uw buitenmuur of binnenmuur er weer als nieuw uit komt te zien. Dit geldt uiteraard ook voor uw betonvloer, fundering of complete kruipruimte.

Optrekkend vocht

Ernstige gevolgen van optrekkend vocht

Natuurlijk zijn vocht- en schimmelplekken al ernstig op zichzelf. Maar ze kunnen ook grotere secundaire problemen veroorzaken. Uw muren kunnen dusdanig worden aangetast dat er scheuren gaan ontstaan en de waarde van uw huis zal afnemen. Ook trekken vochtige plekken ongedierte zoals zilvervisjes en pissebedden aan. Maar naast de materiële schade kan optrekkend vocht ook leiden naar gezondheidsklachten.

De combinatie van een hoge luchtvochtigheid en schimmel in uw heeft een negatieve invloed op uw longen. Schimmels verspreiden namelijk miljoenen sporen via de lucht. Bovendien trekt een vochtige muur huisstofmijt aan. Zonder de juiste behandeling krijgen zij vrij spel om een ernstig probleem te vormen voor uw gezondheid. Bewoners van vochtige woningen hebben ongeveer 25 procent meer gezondheidsklachten. Zo staat huisstofmijt er bijvoorbeeld bekend om dat zij allergieën en eczeem kunnen veroorzaken. En ook kunnen zij uw immuunsysteem aantasten. Het is daarom zaak om niet nalatig te zijn al het gaat om vochtproblemen.

Optrekkend vocht veroorzaakt hoge energierekening

Naast dat vochtige muren slecht zijn voor uw gezondheid is het ook nog eens slecht voor uw portemonnee. Vochtige muren zijn koud en moeilijk warm te houden. Door uw muren te laten behandelen kunt u uiteindelijk honderden euro’s op uw energierekening besparen. Wanneer u uw muren onbehandelt laat zult de verwarming onnodig hoog moeten zetten om de gewenste temperatuur te bereiken, wat als gevolg heeft dat de energierekening vele malen hoger uit zal vallen. En uiteindelijk vooral de energieleverancier er warmpjes bij zal zitten.

Laat ons het optrekkend vocht verhelpen en bestrijden

Als u ons inschakelt om het optrekkend vocht in uw muren te verhelpen, dan zorgen wij voor duurzaam resultaat. Wij bestrijden namelijk ook de kans op nieuwe vochtproblemen. Wist u al dat wij alle 7 dagen van de week in te schakelen zijn? Benader ons direct via 030-3074938, mail naar info@vochtweg.nl of laat een bericht achter op ons online contactformulier.

Wij verhelpen graag het optrekkend vocht in uw kruipruimte, fundering, betonvloer, buitenmuur of binnenmuur!

Bel ons direct Back To Top